ANANAS - DODAJE ENERGII Znachorzy brazylijscy od wieków stosują kurację ananasową na anemię, choroby wątroby i nerek. Dzięki witaminom, solom mineralnym i kwasom organicznym pomaga pokonać przeziębienie. Wzmacnia system immunologiczny, zwalcza wirusy i łagodzi najróżniejsze stany zapalne. Wpływa korzystnie na pracę nerek, gdyż jest lekko [...]
[...] budulcem dla mięśni jest białko oraz węglowodany. Tego pierwszego powinniście spożywać 2g/kg masy ciała. Popularnymi produktami zawierającymi duże ilości białka są: kurczak, fasola, mleko, jaja, ryby, orzeszki itp. więcej składników zamieszcze w tabeli kalorii. Co do węglowodanów, to duże ich ilości są w : makaronach, ryżu, sokach, owocach itp. [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
[...] ryż są one małe. Pieczenie powoduje degradację tylko w 5-10% z gdy są wycieki z mięsa 25%. Dla roślin strączkowych przedstawia się to następująco groszek 46& soczewica 81% fasola 70 do 90%. Oczywiście mówię tutaj o gotowaniu. Najwyższe straty są w żywności wysoko przetworzonej. WITAMINA B2 = RYBOFLAWINA Odporna na ogrzewanie w roztworze kwaśnym [...]
Nie patrzcie na liczby skopiowałem bo mi są potrzebne. Co byście z tąd usuneli by była odpowiednia dieta na masę dla człowieka: -ćwiczącego muay thai -ciężko trenującego na siłowni -ćwiczącego frestyle motocross Dziekuję za zmianki. :D Nazwa produktu Białko (na 100g) Ww strawne Tłuszcze kcal tł. nas. tł. nienas. Ananas 0.4 12.4 0.2 54 0.1 0.1 [...]
[...] były jak najwyższe. Węglowodany: powinny stanowić 10-15% Twojego zapotrzebowania. Wszystkie węglowodany powinny pochodzić ze świeżych warzyw, jak szpinak, brokuły, zielona fasola, szparagi, cukinia, kalafior, papryka, marchew, pomidory itp. Potrzebujesz jak najwięcej wartości odżywczych w jak najmniejszej ilości kalorii. Każdego dnia celuje w [...]
Dzisiaj na Onecie znalazlem ciekawy artykul. To nie jest moje, ale pomyslalem ze wkleje, co o tym sadzicie ?? NAJWIĘKSZE BŁĘDY-MIĘSO I MLEKO!LEKARZE I DIETETYCY ZALECAJA WEGETARIANIZM=BEZ MIĘSA TO NAJZDROWSZA DIETA+SPIS SŁYNNYCH WEGETARIAN-od Jezusa do Einsteina-LIKWIDUJE zawały,miażdżyce,wylewy,cukrzyce ,nowotwory=JEDZENIE MIĘSA TO NIE TYLKO [...]
[...] glutenu: Naturalnie bezglutenowymi są: kukurydza, ryż, ziemniaki, soja (przypominam, że Laidies nie jedzą soi), proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sago, sorgo, orzechy, a także mięso, owoce i warzywa. Szczegółowa lista produktów: Dozwolone Zboża naturalnie niezawierające glutenu: ryż biały i brązowy, [...]
[...] wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One powinny być mieszane z białkiem zwierzęcym w celu osiągnięcia najlepszych rezultatów. Białko zwierzęce są znacznie łatwiej od [...]
KREATYNA Kreatyna - faza ladowania Wokół tak przyciągającego uwagę suplementu jak kreatyna, krąży wiele mitów i półprawd, które bardzo trudno zdemaskować. Opierając się na badaniach nad stosowaniem kreatyny naukowcy doszli do wniosku, że faza intensywnego ładowania kreatyny nie jest konieczna, a nawet może zaszkodzić osiągnięciu optymalnego [...]
[...] mięśni - jedz ostrygi, kiedy tylko możesz - z dostępem do tego produktu możesz mięć nie lada trudność, ale ostrygi są oryginalnym boosterem testosteronu. W wielu restauracjach i sklepach spożywczych są one dostępne - spożywaj przekąski - przekąski typu: fasola, brokuły lub marchew to świetny wybór, których przygotowanie nie zabiera dużo czasu.
[...] Dlaczego zatem ludzie nie żywią się bezpośrednio roślinami? Dr Miller uważał, że aby otrzymać pełnowartościowe pożywienie niezbędne do zachowania zdrowia wystarczą zboże, fasola i warzywa. Pokutuje wciąż przekonanie, że pełnowartościowe białko zwierzęce jest „lepsze" niż białko roślinne. W rzeczywistości niektóre rośliny także zawierają [...]
[...] wołowiny), jaj, ryb, oraz przetworów mlecznych (chude twarogi, mleko, sery żółte), dobrym uzupełnieniem białka w diecie kulturysty są rośliny strączkowe (np. fasola) oraz soja/granulat, uzupełnieniem diety w białko powinny być odżywki wysokobiałkowe (np. WPC - koncentrat białek serwartkowych lub mieszanka o roznej charakterystyce [...]
[...] bądź ziemniaki, również z grilla (najlepiej pieczone w folii), do tego gotowane lub świeże warzywa, np. surówka z marchewki z jabłkiem, czy gotowane brokuły, marchew, czy fasola szparagowa. Mamy wówczas smaczne, wakacyjne danie, niskokaloryczne, a zawierające odpowiednie ilości składników odżywczych niezbędnych w diecie kulturysty. Góralskie [...]
[...] i węglowodanów złożonych, a avokado i kokos zawierają tłuszcz - dlatego są one bardziej kaloryczne i należy je ograniczać w diecie. Ziemniaki i niektóre warzywa (groch, fasola, kukurydza) zawierają skrobię, a soja - tłuszcz (olej sojowy) dlatego należy je w jadłospisie stosować w ograniczonych ilościach. Stosowanie produktów zbożowych z [...]
Dzień dobry Postanowiłam założyć ten temat, abyście pomogli mi rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące planu i treningu, który otrzymałam od trenera personalnego. Poniżej umieszczam wypełniona ankietę, plan żywieniowy i treningowy, który stosowałam od początku tego roku. ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Ciri.. WIEK: [...]
[...] morele, groch. 7. Dieta bogata w witaminę C: brokuły, pomarańcze, truskawki, kalafior, kapusta. 8. Dieta bogata w witaminę B6 (Pyridoxine): ziarna zbóż, awokado, szpinak, fasola, banany, ryby, drób, mięso, orzechy, ziemniaki. 9. W czasie gorączki dieta powinna być bogata w białko i wysokokaloryczna. 10. Zażywaj lekarstwa podczas jedzenia, [...]
[...] duże ilości soi rak sutka prawie nie występuje), chroni przed nowotworami żołądka i osteoporozą. Fasola i groch Do tej samej grupy co soja należą inne rośliny motylkowe - fasola i groch. Jest w nich co prawda niewiele witamin, lecz mają fosfor, potas, wapń i żelazo, dzięki czemu poprawiają jędrność skóry. O ich walorach odżywczych decyduje [...]